2012. október 25., csütörtök

Rock Warrior's Way Gyakorlatok: Bevezetés - Tudatossá válás

Miután elméletben kiműveltük magunkat a félelmet nem ismerő jedivé válás rögös útján, a szerző konkrét gyakorlatokkal lát el bennünket. Mindezt fejezetekre bontva. Lássuk tehát:

Bevezetés:

1. Szándék kijelölése

Bármit is akarsz gyakorolni, előre határozd el magadban, mielőtt elkezdenél mászni az útban. A mászótársad segíthet ennek az észben tartásában. Ahelyett, hogy azt üvöltözné neked, hogy TOLJAAAD!, emlékeztethet az általad kijelölt feladatra: Folyamatos hasi légzés!
Azzal hogy pontosan kijelölöd a feladatot az út előtt, a fókuszáltabbá válsz.

2. Imagináció

Előfordult már, hogy egy út amit projektáltál, nem ment ki a fejedből? Újra és újra végiggondoltad, miként mászodvégig az utat, melyik mozdulat melyiket követi? Ez az imagináció, vagy szándékos elképzelés.

A sport és pozitív pszichológia fegyvertárának egy legfontosabb eleme. Képzeld el az eseményt, hogy miként fogod végigcsinálni, igyekezz a részletekre is figyelni, és ne a végeredményt képzeld el, ahogy ünnepled magad a standban, hanem az utat, ahogy mászol.

Azzal, hogy rendszeresen teszed egy "meg tudom csinálni" forgatókönyv kezd el erősödni benned. Az önbeteljesítő jóslatok elvét vesszük alapul itt. Minél inkább el tudod képzelni magad egy helyzetben,annál nagyobb valószínűséggel leszel valóban képes az adott helyzetben azt valóban kivitelezni.
Miért? Mert jelen leszel a részletekben, koreográfiát adsz az utadnak, és nem utolsó sorban hitet magadnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

UA-43125057-1