2012. november 11., vasárnap

gyakorlatok a Rock Warrior's Way 4. fejezetéhez

1. Odaadás

Válassz ki egy kihívást jelentő utat. Találd ki, és nevezd meg mi az ami különösen nagy kihívást jelent az útban, ami erőt, vagy ügyességet igényel. Mi az a képesség, amivel sikerülhet kimászni az adott szakaszt?

Mászáskor koncentrálja arra, hogy teljes egészében "odaadd" a képességed az útnak, a kulcsrésznek.

A mászás után gondolj vissza, hogy miként értékeled a mászást. Sikerült a szándékodat fenntartani?

2. Metafóra fókusz

Ez a gyakorlat segít felfedni miként is jeleníted meg magadban a stresszes szitukat. Egy szabad asszociációval kezdődik, ezeket elemzi, majd feltárja a lehetséges új, hasznosabb asszociációkat.

3 fajta szitu tipikusan stresszes terület: esés, clean utak előremászása, és a határon való mászás, (persze hozzácsaphatsz mást is, ha van valami más nagyon stresszel).

Írd fel egy papíra az adott fogalomhoz az asszociációdat:

Esés___________________________________
Clean mászás____________________________
Határon mászás__________________________

Most ezekkel az asszociációkkal válaszold meg az alábbi kérdéseket:

Ha az esés _____ , mit jelent ez számomra?

Most pedig cseréld le ezeket az asszociációkat olyan szavakra, amelyek erőt adnak és pozitívak. A Warrior's Way rendszer nyomán érdemes a tanulással kapcsolatos szavakat használni.

Ez a feladat tulajdonképpen arra való, hogy megmutassa, miként képzelsz el stresszes helyzeteket magadnak. Ha valami elkerülendőnek tartod őket, vonakodni fogsz teljes szívvel átélni őket, ami szükséges a koncentráltsághoz. Ezt a tendenciát akarja tetten érni és felülírni a gyakorlat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

UA-43125057-1