2013. január 17., csütörtök

Rock Warrior's Way Összefoglalás

Nagyon sok elmélet és gyakorlat után szeretném összegezni azegész rendszer lényegét, hogy ne vesszünk el a részletekben, és egészként láthassuk és érthessük meg a Rock Warrior's Way rendszerét.

Ha a felsorolt készségeket elsajátítod, egy olyan emberré válsz, aki képes kockázatot vállalni. A kockázat lehet egy mozdulat, de akár egy egész kötélhossz. Érdemes a kockázatot mászott méterben kifejezni, hogy pontosan lásd mennyi mászás után van lehetőséged újból megpihenni. Keresd azokat az utakat, melyek kihívást jelentnek számodra, és alkalmazd Rock Warrior's Way minden elemét:

Felkészülési fázis

1. A Megfigyelő szemszögből vedd észre, a "figyelem-szivárgásokat" fantom félelem, vagy amiatt, hogy mások figyelemmel követik a mászásod, stb.

2. Szedd össze magad egy határozott kilégzéssel, arcodról rázz le mindenféle grimaszt, hunyorítást, figyelj oda a testtartásodra, csípőket a sziklához, nyugodt légzés.

3.Fogadd el a következményeket. Fedezd fel az előtted álló kockázat minden részletét. Mérd fel, meddig tart, hol tudsz megpihenni, köztest elhelyezni. Rázd le magadról az illúziókat, reménykedést, "bárcsak" gondolatokat, és fogadd el a valóságnak, amit látsz. Ez még a nem az a fázis ,hogy igent kell mondj a kockázatra. Egyszerűen csak fogadd el amit tervezel, az erőfeszítést és az esés következményét egyaránt.

4. Fókuszálj a lehetőségekre és arra, hogy mit tehetsz, hogy átmássz a kockázatos részen.

Átmeneti állapot

5. Döntsd el, hogy vállalod-e  kockázatot, vagy sem? Csak két lehetséges kimenetel van: átmászod, vagy esel. A 3-as pontban felmérted az esés következményét. A döntésedben az esés következményét összehasonlítod a korábbi esés élményeiddel, és azokra adott reakciókkal. Most döntsd el, hogy vállalod-e a kockázatot, vagy sem. Ha vállalod, határozd el magad teljes szívedből, hogy mászol. Ne indulj el, mielőtt teljes szívedből nem döntöttél, de ha itt az idő, indulj!

A cselekvés fázisa

6. Bízz a folyamatban azzal, hogy folyamatosan mászol és lélegzel. A mászásban ezzel megtartod a pillanatban való jelenléted. A kockázatos részen vagy, 100%-ban fókuszálsz. A tudatos elméd vissza akar húzni a komfortzónádba. Számíts arra, hogy a tudatos elméd komfortgondolatokat fog kreálni ,hogy visszahúzzon. Vedd észre, hogy ezek gyengítenek, és nem tükrözik a valódi képességeidet. Emlékeztesd magad, hogy az eredeti szándékodnál maradj, és folytasd a mászást.

7. A figyelmed maradjon a jelenben, azáltal, hogy magában a kockázatban keresed a komfortot, ahelyett, hogy egy távolabbi célban (nittben). Ne hagyd, hogy a figyelmed felkússzon, miközben a tested még lent van, de azt se, hogy visszamásszon, az előző nitthez. Találd meg a nyugalmat a káoszban azáltal, hogy egyensúlyban maradsz, nyugodtan fogod a fogásokat, jó ütemben mozogsz. Élvezd az utat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

UA-43125057-1